Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@07:44:48 GMT

جزئیاتی در خصوص منطقه نوآوری مشهد

تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۹۱۲۶۳

جزئیاتی در خصوص منطقه نوآوری مشهد

ایسنا/خراسان رضوی رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی، رییس شورای شهر مشهد، معاون شهردار مشهد و رییس دانشکده دانشگاه فردوسی در خصوص جزییات ایجاد منطقه نوآوری مشهد به گفت‌وگو نشستند.

تالار گفت‌وگو «منطقه نوآوری مشهد» با حضور دکتر رضا قنبری، رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی، محمدرضا حیدری، رییس شورای شهر مشهد، آیدا مهربان، معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری مشهد و دکتر پوررضا، رییس دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدرضا حیدری با اشاره به توضیحاتی در خصوص منطقه نوآوری مشهد در این نشست خاطرنشان کرد: رویکرد مجموعه مدیریت شهری و شورای پنجم این است که به اداره یک شهر زنده و پویا فکر کنیم، در فضای حال باقی نمانیم و فضاهای توسعه‌گرانه‌ای که معطوف به آینده است نیز مورد توجه قرار بگیرد.

وی افزود: نگاهی که مدیریت شهری مشهد به این موضوع داشت معطوف به چند مسئله بود. ظرفیت‌ها و نیروهای خلاق و نوآوری زیادی در مشهد داریم. مشهد با محوریت دانشگاه فردوسی مشهد و سایر دانشگاه‌ها یکی از قطب‌های علمی کشور محسوب می‌شود. چهره‌های نوآور نیاز به حمایت و فراهم کردن زیرساخت‌های مورد نیازشان است.

رییس شورای شهر مشهد گفت: اگر این زیرساخت‌ها نباشد، این پژوهشگران و نوآوران شکوفا نخواهند شد یا قصد مهاجرت پیدا خواهند کرد. اگر خیلی خوشبینانه به این موضوع نگاه کنیم شاید به پایتخت مهاجرت کنند. برای این سرمایه بزرگ باید ظرفیت قابل توجهی پیش‌بینی کرد. ایده این که یک کارخانه نوآوری در نزدیک‌ترین فضا به دانشگاه فردوسی مشهد داشته باشیم، در شهرداری و شورای شهر مشهد به آن توجه شد.

حیدری تصریح کرد: در شرایط اقتصادی موجود حدود ۱۰۰ میلیارد تومان برای این پروژه هزینه شد. زمینی که به این پروژه اختصاص یافت، ارزش قیمت‌گذاری بالایی دارد. کابری‌های زیادی برای آن مکان پیش‌بینی شده بود اما هوشمندانه‌ بهترین کاربری برای آن مکان رقم زده شد.

وی گفت: پارک‌های علم و فناوری کارنامه و ابتکار خوبی دارند. در بخش سخت‌افزاری پارک‌های علم و فناوری ابتکار خیلی خوبی داشته‌اند. موضوع نوآوری و استارتاپ‌ها بیشتر به بحث نرم‌افزاری مربوط می‌شود که فاصله مکانی اهمیت بالایی پیدا می‌کند. تمام مراکز نوآوری در دنیا به قطب دانشگاه و علم شهر پیوستگی دارند. امیدوارم  در روزهای آینده کارخانه نوآوری و فناوری افتتاح شود.

دکتر رضا قنبری در این نشست اظهار کرد: وقتی در مورد نوآوری و فناوری صحبت می‌کنیم، ادبیاتی که به کار می‌بریم بیشتر در خصوص رشد اکوسیستم و ارگانیک شرکت‌های دانش بنیان، فناور و خلاق است. این مسئله به غیر از این نیست که تمام شرکت‌ها، دانشگاه‌ها و متولیان شهری در کنار یکدیگر به یک نقطه مشترک نگاه کنند. منطقه نوآوری مشهد اتفاق ویژه‌ای است. از یک سو دانشگاه فردوسی، شهرداری و شورای شهر مشهد و از سوی دیگر شرکت‌های دانش بنیان و فناور و پارک علم و فناوری خراسان رضوی قرار است در این کار ایفای نقش کنند. 

در ادامه آیدا مهربان در خصوص جزییات منطقه نوآوری عنوان کرد: با حمایت شهرداری و شواری شهر مشهد مرکز نوآوری در شهرداری مشهد تاسیس شد و با کارخانه نوآوری بزرگ‌تر شد. کارخانه نوآوری در حال حاضر در تجهیز مراحل نهایی قرار دارد و در اواسط دی ماه سال جاری افتتاح خواهد شد.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری مشهد گفت: کارخانه نوآوری حدود ۱۰ هزار متر مربع فضای فیزیکی دارد. همچنین امکاناتی برای حمایت و خدمات رسانی استفاده‌کنندگان از کارخانه مانند کافی‌شاپ، رستوران، سالن‌های نمایش و کلاس‌های آموزشی نیز تدارک دیده شده است.

وی اضافه کرد: ۲۳ غرفه به شرکت‌های دانش بنیان اختصاص پیدا خواهد کرد. ۵۸۵ متر فضای کار اشتراکی است که استارتاپ‌ها در آن فضا می‌توانند فعالیت کنند. نکته‌ای که در کارخانه نوآوری حائز اهمیت است این است که می‌خواهیم این فضا برای تمام مردم قابل استفاده باشد. یعنی هرکسی که احساس می‌کند ایده‌ای دارد و می‌تواند ایده خود را پیاده کند، می‌تواند از این فضا استفاده نماید.

مهربان افزود: محوطه پارک کارخانه نوآوری که تقریبا ۲.۷ هکتار مساحت دارد، چتر وای‌فای در آن قرار خواهد گرفت تا تمام افراد بتوانند از ظرفیت اینترنت این کارخانه بهره‌مند شوند.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری مشهد در خصوص رابطه منطقه نوآوری مشهد با دانشگاه فردوسی اظهار کرد: تقریبا ۸ دقیقه به صورت پیاده‌روی با یکدیگر فاصله دارند. امکانات آزمایشگاهی در کارخانه استقرار دارد اما پژوهشگران می‌توانند از امکانات دانشگاه فردوسی نیز استفاده نمایند. 

در ادامه حمیدرضا پوررضا، رییس دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد در خصوص نقش دانشگاه در منطقه نوآوری مشهد گفت: پارک علم و فناوری خراسان رضوی به عنوان بازوی فناوری استان ارتباط نزدیکی با دانشگاه فردوسی و سایر دانشگاه‌ها دارد. چنین همدلی باعث شده که به این محصول و هدف دست یابیم.

وی ادامه داد: کارخانه نوآوری بر اساس بررسی بیش از ۲۰۰ ناحیه فناوری در دنیا بنا شده است. مطالعاتی روی زیرساخت‌ها و ضروریات شکل‌گیری نواحی فناوری در سراسر دنیا شکل گرفت. ویژگی مشترکی که بخش اعظمی از نواحی فناوری دنیا دارند، مرکزیت این نواحی فناوری عمدتا با یک دانشگاه است.

رییس دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد خاطرنشان کرد: کار در قالب یک کار مشترک میان پارک علم و فناوری خراسان رضوی، شهرداری و شورای شهر مشهد و دانشگاه فردوسی مشهد شکل گرفت. این که همزمان اتفاقات خوبی از سوی شهرداری، شورای شهر مشهد، پارک علم و فناوری و دانشگاه فردوسی رقم خورده، مرا امیدوار می‌کند تا به زودی شاهد یک ناحیه فناوری شاداب در کلان شهر مشهد باشیم.

پوررضا ادامه داد: شرکت‌هایی که در کارخانه نوآوری مستقر شوند می‌توانند از زیرساخت‌های رفاهی، آزمایشگاهی و آموزشی استفاده نمایند. از سوی دیگر دانشگاه برای این که بتواند ناحیه فناوری را بیشتر تقویت کند، در دو سطح پایین‌تر از ناحیه فناوری اقدامات دیگری انجام داده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی پارك علم و فناوري پارك پژوهش کارخانه نوآوری پارک علم و فناوری خراسان رضوی دانشگاه فردوسی مشهد کارخانه نوآوری شورای شهر مشهد رییس دانشکده شهرداری مشهد ناحیه فناوری زیرساخت ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۹۱۲۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور همراه اول در نمایشگاه بین‌المللی اینوتکس ۲۰۲۴

امتداد-همراه اول ضمن حضور در نمایشگاه بین‌المللی نوآوری و فناوری ۱۴۰۳ با محوریت ارائه راهکارها، سرویس‌ها و محصولات دیجیتال خود، در برگزاری رویدادهای جانبی اینوتکس ۲۰۲۴ نیز مشارکت دارد. به گزارش امتداد به نقل از اداره کل ارتباطات شرکت ارتباطات سیار ایران، سیزدهمین نمایشگاه بین المللی نوآوری و فناوری (INOTEX 2024) با حمایت و مشارکت […]

امتداد-همراه اول ضمن حضور در نمایشگاه بین‌المللی نوآوری و فناوری ۱۴۰۳ با محوریت ارائه راهکارها، سرویس‌ها و محصولات دیجیتال خود، در برگزاری رویدادهای جانبی اینوتکس ۲۰۲۴ نیز مشارکت دارد.

به گزارش امتداد به نقل از اداره کل ارتباطات شرکت ارتباطات سیار ایران، سیزدهمین نمایشگاه بین المللی نوآوری و فناوری (INOTEX 2024) با حمایت و مشارکت همراه اول به عنوان نخستین و بزرگترین اپراتور تلفن همراه کشور از سه شنبه ۱۸ الی جمعه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ در پارک علم و فناوری پردیس برگزار می شود.

همراه اول در بزرگترین رویداد زیست بوم نوآوری و فناوری کشور که سرمایه گذاران، تصمیم گیران و رهبران فناوری و نوآوری منطقه در آن حضور دارند، با محوریت راهکارها،

سرویس ها و محصولات دیجیتال حاضر می شود.

 

*نحوه حضور همراه اول در اینوتکس ۲۰۲۴

بر این اساس بازدیدکنندگان از غرفه همراه اول می توانند از نزدیک با فعالیت ها و اقدامات «صندوق سرمایه گذاری خطرپذیر شرکتی همراه فاند»، «حرکت اول به عنوان بازوی سرمایه گذاری خطرپذیر همراه اول»، «شتابدهنده ها و مراکز نوآوری هاب بهشتی، هاب اصفهان و هاب شیراز» و «مرکز تحقیق و توسعه همراه اول» آشنا شوند.

گفتنی است مرکز تحقیق و توسعه همراه اول که علاوه بر سرمایه گذاری های چشم گیر در حوزه های دانش بنیان و تولید داخلی، در بومی سازی فناوری های نوظهور و کاربردی نظیر راهکارهای XR نیز پروژه های جاری و اجرا شده بسیاری دارد، حاضر است.

هر کدام از بخش های حاضر در غرفه همراه اول، اقدامات خود در حوزه سرمایه گذاری های داخلی و حمایت از صاحبان ایده و دانش بنیان ها را تشریح خواهند کرد.

به عنوان مثال حرکت اول و «هاب»ها با تسهیل دسترسی به امکانات مالی، فناوری های پایه و پلتفرمی و ایده های نوین تجاری، با محور شتابدهی کسب و کارهای نوپا، به دنبال خلق ارزش در زیست بوم اقتصاد دیجیتال کشور هستند.

بنابراین حضور حرکت اول، هاب های بهشتی، شیراز و اصفهان در اینوتکس می تواند برای سرمایه گذاران و فعالان عرصه نوآوری و کارآفرینی نویدبخش باشد. شایان ذکر است صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی همراه اول (همراه فاند) نیز به تازگی در راستای حمایت از شرکت‌های دانش بنیان حوزه مربوط به کسب و کار اصلی همراه اول ایجاد شده و در این نمایشگاه حضور دارد.

با توجه به اینکه رویدادهای حوزه فناوری و کارآفرینی، ابزار مهمی برای همکاری و مشارکت بین صاحبان ایده، صاحبان سرمایه، فناوران و نوآوران هستند، شرکت کنندگان در این رویدادها علاوه بر افزایش مهارت های تخصصی، از فرصت هایی مانند شبکه سازی، دسترسی به منابع سرمایه، مربیان و متخصصان نیز بهره مند می شوند.

 

*برنامه حضور مرکز تحقیق‌وتوسعه همراه اول در بخش‌های جانبی اینوتکس ۲۰۲۴

در همین راستا همراه اول با محوریت مرکز تحقیق و توسعه خود در بخش رویدادها و بخش های جانبی این نمایشگاه نیز حضور فعال خواهد داشت.

مرکز تحقیق و توسعه اپراتور اول تلفن همراه روز ۱۸ اردیبهشت از ساعت ۱۶:۱۵ در بخش «استیج اینوتکس» سخنرانی با موضوع «فعالیت های نوآورانه در همراه اول»، روز ۱۸ اردیبهشت از ساعت ۱۰ در بخش «ایستگاه آینده» پنل «شرکت های بزرگ و آینده اکوسیستم»، روز ۱۹ اردیبهشت از ساعت ۱۵:۳۰ در بخش «ارائه نیازهای فناورانه (ریورس‌پیچ)» در سالن سراج پارک فناوری پردیس و مجددا روز ۱۹ اردیبهشت از ساعت ۱۶:۳۰ در بخش «ایستگاه آینده» سخنرانی با موضوع «روندهای نوظهور در پذیرش هوش مصنوعی توسط کسب و کارهای ایرانی» و در بخش «جشنواره پیشگامان اینوتکس» با موضوع رونمایی از «مودم بومی ۵G» حضور خواهد داشت.

همراه اول طی روزهای برگزاری نمایشگاه بین المللی نوآوری و فناوری (اینوتکس) که با اهدافی نظیر «سرمایه گذاری»، «مشارکت و همکاری» و «گفتگو و شبکه سازی» برگزار می شود، در غرفه ۳۰۴ سالن ۳ و از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۸ میزبان بازدیدکنندگان و علاقه مندان به عرصه فناوری های دیجیتال است.

برچسب ها : همراه اول در نمایشگاه -بین‌المللی- اینوتکس

دیگر خبرها

  • حمایت صندوق نوآوری از شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاهی
  • توان‌افزایی اساتید درس دفاع مقدس و مقاومت در دانشگاه فردوسی مشهد
  • ادامه حیات حوزه معدن در گرو فناوری و نوآوری
  • فراخوان ایرانسل برای حمایت از طرح‌های پژوهشی دانشگاهی
  • جای خالی وزرای علوم و بهداشت در سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی و انتقاد دانشجویان
  • حضور همراه اول در نمایشگاه بین‌المللی اینوتکس ۲۰۲۴
  • ثبت نام در جشنواره‌های بین المللی و فناوری خوارزمی آغاز شد
  • لغو جلسات علنی شورای شهر مشهد در هفته شوراها
  • مرکز ملی نوآوری مغز راه اندازی می‌شود
  • مرکز ملی نوآوری مغز در بیمارستان فیروزگر تهران راه‌اندازی می‌شود