Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد دانش بنیان رویکردی بر مدار دانش بومی و تبدیل نتایج پژوهش‌ها به محصول است که در این سال‌ها با تکیه بر ظرفیت‌ها و آشتی بین پژوهش و صنعت، جهش خوبی در صنعت و تولید کشور برای خنثی‌سازی تحریم‌های آمریکا ایجاد کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس؛ خنثی‌سازی تحریم و سمت‌گیری به سوی جهش تولید مستلزم بسترسازی مناسب برای رشد شرکت‌های دانش بنیان و به دست آوردن بازار منطقه‌ای است که به روی کالای ایرانی گشوده باشد و هم‌زمان مراودات اقتصادی و فرهنگی با همسایگان را جهش‌وار ارتقا دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا، احداث شرکت‌های نوآوری و فضای اشتراکی کسب‌وکار نقش به سزایی در فراهم سازی عناصر لازمه جهش تولید در کشور دارد.

رضا قنبری، رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی در گفتگو با خبرنگار ما در این رابطه اظهار کرد: احداث کارخانه نوآوری مشهد، اقدامی ارزنده در حوزه جهش تولید است؛ یقیناً دولت برای برطرف‌سازی معضلات اقتصادی و صنعت نیازمند بخش خصوصی فعال و چابک در زمینه حل مسئله است.

شرکت‌های دانش بنیان، نجات بخش کشور در پساکرونا

وی افزود: فعالیت خلاقانه و سازنده شرکت‌های دانش‌بنیان به معنای واقعی کلمه امیدآفرین و نجات‌بخش کشور در پساکرونا و دوران اوج جنگ اقتصادی است.

رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی ادامه داد: با احداث کارخانه‌های نوآوری بر اساس توانایی‌های استانی؛ المان‌ و ابزار‌های اولیه برای فرهنگ‌سازی تولید و فاصله از مصرف‌گرایی در اختیار نسل اول شرکت‌های دانش بنیان قرار گرفته است.

کارخانه نوآوری مشهد، بستر ورود سرمایه عملی به بازار کار

وی افزود: کارخانه نوآوری مشهد منبع سرمایه‌ای ملی است و به دلیل جانمای مناسب این کارخانه در نزدیکی دانشگاه فردوسی مشهد بهترین بستر برای ورود سرمایه‌های علمی کشور به بازار کار است.

قنبری خاطر نشان کرد: ایران، رتبه 67 شاخص نوآوری بین‌المللی را دارد و این در صورتی است که در سال 1396 رتبه 135 بودیم و در حوزه تأمین و تسهیل فضای کسب و کار نیز در رده 135 دنیا قرار گرفته‌ایم.

وی افزود: در حوزه منابع انسانی و پژوهش رتبه چهل‌ام و در بحث پژوهش جایگاه 16 جدول بین‌المللی را به خود اختصاص داده‌ایم.

ساختار مجوز‌های دولتی برای فعالیت شرکت‌های دانش بنیان منسوخ شده است

رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی تصریح کرد: ساختار مجوز‌های دولتی برای شروع فعالیت شرکت‌های دانش بنیان منسوخ شده و قدیمی است.

وی افزود: زیرساخت فیزیکی مهم‌ترین عامل در بحث افزایش سطح بازدهی شرکت‌های دانش بنیاد در کشور است به طوری که در اکثر پارک‌های علمی فناوری کشور معضل کمبود فضای کاری به شدت مشهود است.

جامعه دانش بنیان خواستار حمایت دولت است نه شراکت!

قنبری تأکید کرد: ذات شرکت‌های دانش بنیان در خصوصی بودن مدیریت و حوزه فعالیت ‌آن‌ها معنا پیدا میکند، لذا این شرکت‌های ‌نوآور خواهان حمایت دولت هستند نه شراکت، چراکه اکنون بیشتر ارگان‌ها و سازمان‌های دولتی در روند صدور مجوز‌با شرکت‌های دانش بنیان به رقابت می‌پردازند.

وی افزود: بایستی همکاری شرکت‌های دانش بنیان با یکدیگر از مجموعه پارک‌های علمی و فناوری و کارخانه نوآوری به سطح کشوری ارتقا یابد، چراکه در اکوسیستم بخش تولید، همواره تعامل شرکت‌های دانش بنیان تثبیت شده با شرکت‌های نوظهور موجب ایجاد بنیه اقتصادی و ایده‌پردازی در صنعت می‌شود.

حضور شرکت‌های دانش بنیان در ساختار سیاست‌گذاری صنعت ملی

رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی گفت: دولت باید به شرکت‌های دانش بنیان از طریق حضور آن‌ها در لایه‌های حکومتی و سیاست‌گذاری برای بخش تولید و صنعت احترام بگذارد و به تعهدات خود عمل کند.

وی افزود: تحریم‌های آمریکا علیه ایران بر محور تضعیف بخش صنعت و تولید ملی بود و تنگ‌تر شدن عرصه واردات در کشور موجب ظهور اعتماد به نفس در شرکت‌های دانش بنیان شد.

قنبری تشریح کرد: از این رو تبدیل تحریم به فرصت نه تنها در شعار بلکه در عمل توسط شرکت‌های دانش بنیان به تحقق پیوست.

گردآوری عناصر جهش تولید در کارخانه نوآوری مشهد

آیدا مهربان، سرپرست معاون برنامه ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری مشهد اظهار کرد: در فضای کارخانه نوآوری مشهد سعی بر این بوده است که مجموعه عناصر لازمه توسعه کسب و کار و کارآفرینی فراهم شود، لذا در کارخانه نوآوری مشهد گروهی از بازیگران در تعامل با یکدیگر سعی می‌کنند کسب و کار خود را ایجاد کنند و در مراحل آخر رشد آن را رقم بزنند.

وی افزود: این عناصر شامل استارت آپ‌ها، شرکت های دانش بنیان مراکز رشد، شتاب دهندهها، سرمایه گذاران و مشاوره های کارآفرینی می‌شوند تا در نهایت بتوان با گردآوری تمام اجزای لازمه جهش تولید  به عرصه شرکت های دانش بنیان جان دوباره بخشید.

سرپرست معاون برنامه ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری مشهد ادامه داد: نزدیک به 21 مجموعه گوناگون قابلیت واگذاری به شتاب دهندهگان و سرمایه گذاران را در کارخانه نوآوری دارند.

فرهنگ سازی توسعه شرکت‌های دانش بنیان با ثبت رویداد

وی افزود: باتوجه به اهمیت ویژه بخش فرهنگ‌سازی رشد شرکت‌های دانش بنیان سعی کرده ایم که با تعبیه سالن‌های سمینار، آمفی تئاتر و کلاس‌های آموزشی رویدادهای گوناگونی را در جهت حمایت از کارآفرینی، استارت آپ و شرکت های دانش بنیان رقم بزنیم.

مهربان تشریح کرد: بطور کلی ایده برای رسیدن به مرحله تجاری سازی مسیر روند طولانی را باید طی کند، از هیمن رو، کارخانه نوآوری مشهد با ایجاد فضا‌های اشتراکی و آموزشی تجربه لازم برای مسیر ایده تا روند را در اختیار ایده پردازان قرار می‌دهد.

وی افزود: انتظارات از خروجی کارخانه نوآوری مشهد در سه بخش جذب قشر خلاق، بررسی و حل مسائل و مشکلات شهری توسط ایده‌های نوآورانه و توسعه و رشد شرکت‌های دانش بنیان  تقسیم‌بندی می‌شوند.

سرپرست معاون برنامه ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری مشهد خاطر نشان کرد: تجربه راه‌اندازی مرکز نوآوری در سال 1397 سبب شد تا در مدل بزرگ تر همچون کارخانه نوآوری مشهد، مدل‌های گوناگونی برای معرفی و حل مسائل مدیریت شهری مشهد طراحی شود.

وی افزود: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نقش چتر حمایتی برای ایجاد زیست بوم نوآوری و فناوری و همچنین اکوسیستم نوآوری را دارد و از طرفی وظیفه تشویق شتاب دهنده‌ها برای حمایت شرکت‌های دانش بنیان و هدایت بخش خصوصی برای تعمد خاص به شرکت‌های دانش بنیان را بر عهده دارد.

مهربان اذعان داشت: فضای اشتراکی کارخانه نوآوری مشهد حدود 600 نفر ظرفیت دارد و در این فضا بحث‌های زیرساخت اولیه فراهم شده است.

کارخانه نوآوری مشهد، مرکز کسب و کار آسیای مرکزی

وی افزود: چشم‌‌انداز کلی کارخانه نوآوری مشهد تصور شده است این است که در بازه زمانی بلند مدت بتواند به هاب منطقه ای کسب و کار در منطقه آسیای میانه و خاورمیانه تبدیل شود.

سرپرست معاون برنامه ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری مشهد تأکید کرد: در سطح کشور بعد از کارخانه نوآوری تهران و کارخانه نوآوری شیراز کارخانه نوآوری مشهد سومین کارخانه نوآوری در کشور است.

شنیده‌ها حاکی از این است که کارخانه نوآوری مشهد طی همین هفته به بهره‌برداری می‌رسد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی کارخانه نوآوری مشهد شرکت های دانش بنیان کارخانه نوآوری جهش تولید کسب و کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۵۵۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراخوان ایرانسل برای حمایت از طرح‌های پژوهشی دانشگاهی

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، 

به دنبال توافق‌ سه جانبه با موضوع «توسعه زیست‌بوم نوآوری و بومی‌سازی زیرساخت‌های راهبردی و گلوگاهی حوزه ارتباطات و هوشمندسازی صنایع»، بین معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی و اولین و بزرگترین اپراتور دیجیتال ایران در سال ۱۴۰۲، ایرانسل‌لبز به عنوان بازوی تحقیق و توسعه ایرانسل، با هدف تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه و بهره‌مندی از ظرفیت استادان دانشگاه‌های برتر، از طرح‌های پژوهشی و متناسب با نیازمندی‌های اولین و بزرگترین اپراتور دیجیتال ایران، حمایت می‌کند.

استادان و دانشگاه‌ها می‌توانند برای مشارکت در این فراخوان، طرح‌های پژوهشی خود در زمینه‌های مرتبط با سطوح هوشمند قابل پیکربندی مجدد (Reconfigurable Intelligence Surface (RIS))، اینترنت اشیا ماهواره محور (Satellite based IOT)، شکل‌دهی پرتو با استفاده از مواد پلاسما، سیستم‌های Cell-free massive MIMO، مکان‌یابی بی‌سیم (Wireless Location Tracking)، مخابرات V2X، شبکه مبتنی بر ORAN (NFV, SDN,…) و … را تا ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳، از طریق ایمیل به آدرس ilabs@mtnirancell.ir ارسال کنند.

پس از پایان مهلت ثبت‌نام و اعلام آمادگی از سوی استادان و دانشگاه‌ها، مراحل اولیه ارزیابی توسط ایرانسل انجام شده و طرح‌های منتخب، به جلسه‌ای با حضور تیم فنی و واحد تحقیق و توسعه ایرانسل دعوت می‌شوند. در مرحله پایانی نیز قرارداد تولیدی یا توافقنامه تحقیقاتی، در قالب طرح‌های حمایتی و اعطای تسهیلات با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری و ایرانسل، منعقد می‌شود.

توسعه اشتغال دانش‌بنیان و استفاده از ظرفیت نخبگان در توسعه صنعت فناوری‌اطلاعات و ارتباطات، تسهیل و حمایت از ایجاد و توسعه زیست‌بوم نوآوری و افزایش عمق بومی‌سازی فناوری‌های کلیدی در این صنعت و نیز تجاری‌سازی، ایجاد یا توسعه بازار برای شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه، از جمله اهداف ایرانسل در حمایت از زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور است که با اعلام فراخوان‌های همکاری و امضای توافق‌نامه‌ها با سازمان‌ها، نهادها، دانشگاه‌ها و بنیادهای علمی، آن‌ را پیگیری می‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حمایت صندوق نوآوری از شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاهی
  • رونمایی از بسته حمایتی ویژه شرکت‌های دانش‌بنیان در سال ۱۴۰۳
  • مبالغ و جزییات حمایت از صادرات شرکت‌های دانش بنیان اعلام شد
  • برگزاری جشنواره ایران دانا برای ترویج فرهنگ مالکیت فکری و اقتصاد دانش‌بنیان
  • تبدیل جزیره قشم به قطب نوآوری و فناوری
  • نقش آفرینی جزیره نوآور قشم در دیپلماسی فناوری و نوآوری در سطح بین المللی
  • قوانینی که می‌تواند ناجی علم و فناوری باشد
  • جزیره قشم به قطب نوآوری و فناوری تبدیل می‌شود
  • جزیره قشم به جزیره نوآور کشور تبدیل می‌شود
  • فراخوان ایرانسل برای حمایت از طرح‌های پژوهشی دانشگاهی