Web Analytics Made Easy - Statcounter

برای این طرح ها که امروز (۱۸ دی ماه) از طریق ویدئوکنفرانس با سخنان دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری به بهره برداری رسید در مجموع ۴۵۲ میلیارد تومان سرمایه گذاری و زمینه اشتغال هفت هزار و ۱۵۰ نفر فراهم شده است.

پنجشنبه این هفته (۱۸ دی ماه) نیز از جمله روزهایی بود که مردم چهار استان البرز، فارس، چهارمحال و بختیاری و خراسان رضوی از طریق ویدئوکنفرانس با سخنان دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری و جمع دیگری از مسوولان همراه شده و شاهد به ثمر نشستن تولید واکسن تب برفکی (دامی)، واکسن آنفلوآنزای حاد پرندگان (طیور)، سامانه پرتودهی صنعتی چندمنظوره گاما و ۲ کارخانه نوآوری بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توسعه یک کشور زمانی می‌تواند به نتیجه مطلوب برسد که همه جانبه باشد موضوعی که با افتتاح طرح های ملی در پنجشنبه های هر هفته نشان داده دولتمردان به این قاعده پایبند هستند و در عرصه های مختلف، ایران اسلامی را گام به گام با فناوری و علوم روز دنیا به پیش برده‌اند.

در  ادامه به تشریح جزئیات هر یک از این طرح های ملی می پردازیم:

افتتاح کارخانه نوآوری مشهد

کارخانه نوآوری خراسان رضوی در محل ساختمان قدیمی کارخانه کوکاکولای مشهد که به مساحت ۳.۷ هکتار است. این کارخانه دارای ۴۰۰ مترمربع سالن اجتماعات، ۶۲۰ مترمربع فضای اشتراک کاری، ۱۲۷ متر آزمایشگاه ساخت، ۱۰۰ متر اتاق کنفرانس، ۱۹۵ مترمربع فضای اتاق جلسات و ۱۲۰ مترمربع سالن مورد بازسازی قرار گرفته است.

شهردار مشهد در رابطه به این کارخانه گفت: ایجاد کارخانه نوآوری طی تفاهمنامه‌ای که در سال ۱۳۹۷ میان شهرداری مشهد و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری منعقد گردید، پایه گذاری شد.
محمد رضا کلائی افزود: اولین کارخانه نوآوری کشور در شهر تهران ایجاد شده ‌است اما تفاوت اصلی شهر مشهد با تهران، ورود مدیریت شهری به این پروژه است.
وی ادامه داد: کارخانه نوآوری تهران با حمایت پارک علم و فناوری و نهادهای دانشگاهی ایجاد شده اما برای اولین بار شهرداری مشهد به صورت مستقیم به احداث، تجهیز و مهیا کردن حضور استارتاپ‌ها در این فضا پرداخته است.

شهردار مشهد اظهار داشت: در این کارخانه از المان‌های این کارخانه استفاده شده که سبب حفظ هویت های قدیمی این مکان شده است و در فضای کارخانه که در گذشته محل تولید نوشابه بود، هم اکنون پس از ۶۰ سال، فکر و اندیشه جدید برای حل مشکلات شهری و جامعه تولید می شود.
وی افزود: کارخانه نوآوری مشهد یک اتفاق فی البداهه نیست و تمامی نیازهای کاربران براساس درخواست آنان طراحی و تعبیه شده ‌است.
کلائی ادامه داد: مدیریت شهری به دنبال ایجاد منطقه نوآوری است که این منطقه اطراف کارخانه نوآوری و دانشگاه فردوسی مشهد را پوشش می‌دهد و تمام شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند در این منطقه مطابق با تمام دستورالعمل‌های پارک علم و فناوری، مستقر شوند.

شهردار مشهد افزود: ١٠٠ میلیارد تومان برای بازسازی این کارخانه قدیمی هزینه شده و معاونت علمی رییس جمهوری و شورای شهر همراهی خوبی در راه‌اندازی این کارخانه داشته‌اند.

افتتاح کارخانه نوآوری شیراز

کارخانه نوآوری شیراز در استان فارس به عنوان قطب فناوری و نوآوری جنوب کشور با فضای ۱۰ هزار مترمربع در مرکز شیراز،  بستری را فراهم کرده تا افراد بتوانند تمام مراحل فرایند نوآوری فناورانه را طی کنند، طرح دیگری که امروز توسط رئیس جمهوری به بهره برداری رسید و برای راه‌اندازی فاز نخست این کارخانه بیش از ۴۰۰ میلیارد ریال هزینه شده و تا کنون زمینه اشتغال ۲۶۳ نفر را فراهم کرده است.

این مرکز در داخل کارخانجات مخابراتی ایران راه اندازی شده و دارای باشگاه سرمایه گذاری، باشگاه دانش آموزی، مدرسه کسب و کار جهت پیشرفت نوآوری در این استان و در خدمت زیست بوم نوآوری استان است.  
مدیرعامل کارخانه نوآوری شیراز گفت: تعداد اشتغال مستقیم پیش‌بینی شده برای این کارخانه در سال نخست، ۴۰۰ نفر بوده که تا کنون ۲۶۳ شغل آن محقق شده و همچنین پیش‌بینی برای فعالان فناوری که به صورت آزاد (فریلنسر) در این کارخانه فعالیت می‌کنند در سال نخست ۱۵۰ نفر بوده که تا به حال ۶۷ نفر تحقق یافته است.
علیرضا صمیمی افزود: ۲ شرکت دانش‌بنیان موفق این استان را جذب کردیم و بیش از ۳۰ استارتاپ (شرکت نوپا) باید در فضای کارخانه مستقر می‌شده که ۲۶ تیم استارتاپی جذب شدند.
مدیرعامل کارخانه نورآوری شیراز اظهار داشت: همکاری با مراکز رشد، شتاب دهنده‌ها و هم‌افزایی با جامعه آکادمیک و پارک علم و غناوری بخش دیگری از فعالیت‌های این کارخانه است و افزون بر این، صندوق سرمایه‌گذاری در این کارخانه جذب شده است.
صمیمی اضافه کرد: همچنین از جذب پنج سرویس دهنده و ارائه دهنده خدمات در سال نخست، تا کنون سه سرویس دهنده جذب شدند و از مجموع ۱۰ کسب و کاری که باید در مرکز کسب و کار کارخانه نوآوری شیراز مستقر شوند تا کنون هشت کسب و کار جذب شده است.
مدیرعامل کارخانه نوآوری شیراز گفت: امیدواریم این کارخانه به عنوان دومین کارخانه در قطب جنوب کشور، در بازه زمانی هفت ساله بتواند بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ نفر کارآفرینی مستقیم و بیش از چهار هزار نفر کارآفرینی غیرمستقیم را داشته باشد.
صمیمی بیان داشت: عملیات اجرایی فاز نخست کارخانه نوآوری شیراز از اوایل سال ۱۳۹۸ آغاز شد و در سال ۱۳۹۹ به بهره‌برداری رسید.
 

رونمایی از ۲ واکسن دانش بنیان دامی در البرز

 همزمان با دیگر مناطق کشور امروز با پیام ویدئوکنفرانسی دکتر حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران، ۲ واکسن دانش بنیان دامی در البرز رونمایی شد.

این ۲ دستاورد علمی و تولیدی شامل واکسن تب برفکی پایه روغنی دامی و واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان موسوم به « اچ ۵ ان ۸ » بوده که توسط محققان یک شرکت دانش بنیان در استان البرز تولید شده است.

پرویز هوشمند پور یکی از مدیران این شرکت دانش بنیان گفت : به علت تحریم ها ، کشورهای دیگر از صادرات روغن واکسن تب برفکی  به ایران خودداری می کردند که محققان این شرکت موفق به تولید روغن مذکور شده و اکنون این روغن برای ساخت واکسن تب برفکی در البرز تولید می شود.

وی افزود: این ۲ واکسن استراتژیک بوده و با کیفیت بالا در استان البرز به تولید انبوه خواهد رسید.

  

بهره برداری از سامانه پرتودهی هسته‌ای گاما

سامانه پرتودهی هسته‌ای گاما از دیگر طرح هایی است که امروز در ارتباط ویدئو کنفرانس با رییس جمهوری به صورت رسمی بهره‌برداری شد، سامانه ای که در حوزه صنایع غذایی و تجهیزات پزشکی کاربرد دارد.

برای بهره‌برداری از این طرح ۳.۵ میلیون دلار و ۲۴ میلیارد تومان طی ۱۰ سال گذشته هزینه شده که ارزش ریالی به روز آن معادل ۲۰۰ میلیارد تومان است و برای ۵۰ نفر اشتغالزایی کرده است.

مدیرعامل شرکت شارپرتو ایرانیان (پرتودهی گاما) چهارمحال و بختیاری در تشریح جزئیات این طرح اظهار داشت: این زیرساخت در رعایت استانداردها و پروتکل‌های بهداشتی و حذف مواد شیمیایی در حوزه نگهداری و افزایش ماندگاری مواد غذایی، میوه و صیفی‌جات کاربرد دارد و در حوزه تجهیزات پزشکی نیز در بخش استریل به کار گرفته می‌شود.

سید رضا رفیعی با اشاره به اینکه این مرکز به مدت یک سال زیر نظر سازمان انرژی اتمی ایران دوره آزمایشی خود را طی کرده است، از پرتودهی بیش از پنج میلیون ماسک در دوران شیوع ویروس کرونا از سوی این مرکز خبر داد و گفت: از این تعداد سه میلیون ماسک به صورت رایگان برای گروه‌های مردمی و جهادی پرتودهی شده است.

برچسب‌ها واکسن آنفلوآنزا البرز دولت تدبیر و امید چهارمحال وبختیاری حسن روحانی فارس پروندهٔ خبری وعده‌هایی که تحقق یافت سال ۹۹؛ سال جهش تولید

منبع: ایرنا

کلیدواژه: واکسن آنفلوآنزا البرز دولت تدبیر و امید واکسن آنفلوآنزا البرز دولت تدبیر و امید چهارمحال وبختیاری حسن روحانی فارس اخبار کنکور کارخانه نوآوری شیراز واکسن تب برفکی میلیارد تومان سرمایه گذاری بهره برداری دانش بنیان حسن روحانی کسب و کار تا کنون طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۰۳۳۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد یک میلیون ظرفیت تولید موتورهای فوق کم‌مصرف با ارائه تسهیلات ۸۰۰ میلیاردی

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به همکاری خوب این صندوق با وزارت نیرو، گفت: ظرفیت قانونی برای حمایت از شرکت‌های فعال در حوزه تولید موتورهای فوق کم‌مصرف با راندمان بالا (BLDC) شکل گرفته و درحال حاضر یک میلیون ظرفیت برای تولید این الکتروموتورها در کشور ایجاد شده است.

به گزارش ایسنا، نشست ارتقای بهره‌وری انرژی با جهش تولید موتورهای فوق کم‌مصرف کولرهای آبی با حضور دکتر محمدصادق خیاطیان؛ رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، دکتر محمود کمانی؛ معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا)، دکتر زیاری؛ مدیرکل دفتر راهبری طرح‌های بهره‌وری انرژی ساتبا، دکتر محمدسجاد گازر؛ مدیرکل دفتر نظارت بر استاندارد معیار مصرف انرژی و محیط زیست، مدیران شرکت‌های دانش‌بنیان تولیدکننده موتورهای فوق کم‌مصرف با راندمان بالا (BLDC) و همچنین مدیران شرکت‌های تولیدکننده کولرهای آبی در محل صندوق نوآوری برگزار شد. 

دکتر محمدصادق خیاطیان در این نشست با اشاره به موضوع مهم ناترازی انرژی، گفت: همه باید بدانیم که امروز حول یک موضوع مهم ملی دور هم جمع شده‌ایم تا راه‌حل‌های مناسبی در این حوزه ارائه کرده و بخشی از مساله ناترازی انرژی برق را با تأکید ویژه بر بهره‌وری انرژی حل کنیم. مساله ناترازی انرژی و ناترازی برق، موضوعی است که گریبانگیر کشور است و این موضوع با فناوری قابل حل است.

وی تصریح کرد: حدود دو سال است که در صندوق نوآوری و شکوفایی روی مسائل کلیدی و راهبردی کشور متمرکز شده‌ایم و چند مساله را در دستور کار قرار داده‌ایم که یکی از این مسائل، ناترازی انرژی با تأکید بر بهره‌وری انرژی است. معتقدیم دانش‌‎بنیان‌ها باید به سراغ حل مسائل راهبردی کشور بیایند و یکی از این مسائل، ناترازی انرژی است. 

خیاطیان خاطرنشان کرد: طبق قانون، در صندوق نوآوری و شکوفایی با انواع ابزار و خدمات، وظیفه تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان را برعهده داریم. در همکاری خوب با وزارت نیرو و ساتبا، ظرفیت قانونی برای حمایت از شرکت‌های فعال در این حوزه شکل گرفته است. از طریق ۸۰۰ میلیارد تومان تسهیلاتی که در اختیار ۱۰ شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه تولید موتورهای فوق کم مصرف با راندمان بالا (BLDC) قرار گرفت، طرف عرضه تولید این الکتروموتورها را توسعه دادیم و زیرساخت‌های خوبی در این حوزه شکل گرفته است. درحال حاضر یک میلیون ظرفیت برای تولید موتورهای BLDC در کشور ایجاد شده است.

حمایت از تحقیق و توسعه در شرکت‌های دانش‌‎بنیان برای حفظ کیفیت و رعایت استاندارد

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی تأکید کرد: در این حوزه اصلا نگاه خطی نداریم و با نگاه سیستمی حرکت می‌کنیم و از همه کسانی که در این زنجیره ارزش (الکتروموتورسازان و کولرسازان) حضور دارند، حمایت می‌کنیم. بحث رعایت استانداردها را نیز با جدیت پیگیری می‌کنیم، زیرا معتقدیم کشوری که استاندارد قوی نداشته باشد، فناوری در آن کشور توسعه نیافته است. کارهای بسیار خوبی در شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه صورت گرفته است. برای حفظ کیفیت و رعایت استاندارد در تولید موتورهای فوق کم مصرف(BLDC) از تحقیق و توسعه در شرکت‌های دانش‌‍‎‌بنیان حمایت می‌کنیم. 

خیاطیان افزود: شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه تولید موتورهای BLDC باید دغدغه‌های کولرسازان را مدنظر داشته و علاوه بر رعایت استاندارد و حفظ کیفیت، نوآوری نیز داشته باشند. البته دانش‌بنیان‌های ما با بهره‌مندی از نیروهای دانشی و توان فنی که در اختیار دارند، توجه به حفظ کیفیت و رعایت استانداردها را اثبات کرده‌اند. تولیدکنندگان کولر نیز باید به این حوزه با نگاه ملی توجه کنند.

ایجاد یک میلیون ظرفیت در حوزه تولید موتورهای فوق کم مصرف (BLDC) 

وی تأکید کرد: بحث تأمین مالی، دغدغه تولیدکنندگان الکتروموتور، کولرسازان و حتی مصرف‌کنندگان است. از طریق ابزارهای مالی مختلفی (تسهیلات، لیزینگ) که در صندوق نوآوری و شکوفایی در اختیار داریم، تلاش می‌کنیم دغدغه الکتروموتورسازان و کولرسازان را برطرف کنیم. از طریق این ابزارها، به توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز برای تولید موتورهای فوق کم‌مصرف (BLDC) کمک کرده‌ایم و یک میلیون ظرفیت در این بخش ایجاد شده است. همچنین آمادگی داریم در بحث تأمین مالی قراردادهای بین الکتروموتورسازان و کولرسازان، نقش‌آفرینی کنیم. شرکت‌های تولیدکننده کولر می‌توانند در قرارداد با دانش‌بنیان‌ها، از ابزار لیزینگ صندوق نوآوری استفاده کنند. 

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به یکی از دغدغه‌های جدی در این زمینه، گفت: بحث موتورهای غیراستاندارد یا اصطلاحا زیرپله‌ای قطعا یکی از دغدغه‌های جدی ساتبا، سازمان ملی استاندارد و ما در صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری است و تلاش می‌کنیم در این زمینه، اقدامات مؤثری انجام دهیم. 

وی تصریح کرد: از تولیدکنندگان کولرهای آبی می‌خواهیم به توان دانش‌بنیان‌های این حوزه اعتماد کنند و تولیدکنندگان موتورهای BLDC نیز دغدغه‌های کولرسازان در رعایت استاندارد و حفظ کیفیت را مدنظر داشته باشند. اگر ۲۰ میلیون کولر آبی موجود در کشور به موتورهای BLDC مجهز شوند، شاهد ۵ هزار مگاوات کاهش مصرف برق خواهیم بود. 

خیاطیان افزود: همه باید پای کار بیایند. حمایت از دانش‌بنیان‌های فعال در این حوزه، علاوه بر رونق تولید و کمک به اشتغال نخبگان در شرکت‌های دانش‌بنیان، به کاهش ناترازی انرژی و افزایش بهره‌وری انرژی کمک کرده و نفع آن برای اقتصاد کشور خواهد بود.

اعلام آمادگی ساتبا برای نقش‌آفرینی در مذاکرات بین تولیدکنندگان موتورهای BLDC و کولرسازان

دکتر محمود کمانی، معاون وزیر نیرو نیز در این نشست با اشاره به اقدامات انجام‌شده طی دو سال گذشته، گفت: در تعامل و همکاری مشترک با نهادهای مختلف، اقدامات خوبی صورت گرفته است و بحث تدوین و ابلاغ استاندارد اجباری کولرهای آبی با همکاری سازمان ملی استاندارد در طی دو سال انجام و کولرها با گرید زیر A حذف شدند.  

رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) تصریح کرد: همچنین در همکاری با صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، بحث تولید موتورهای فوق کم‌مصرف با راندمان بالا (BLDC) توسط شرکت‌های دانش‌بنیان انجام شده است. در حال حاضر ۱۶-۱۵ شرکت دانش‌بنیان خوب در این حوزه فعالیت می‌کنند و ظرفیت مناسبی از لحاظ دانش فنی در این حوزه شکل گرفته که این موضوع با رونق تولید داخلی و توسعه اشتغال در کشور گره خورده است. 

کمانی افزود: از کولرسازان درخواست می‌کنیم که به سراغ این شرکت‌ها رفته و کیفیت محصولات و قیمت‌های آنها را بررسی کنند. مرحله بعدی کار، ملزم شدن تولیدکنندگان موتورهای فوق کم‌مصرف BLDC به رعایت استاندارد و حفظ و ارتقای کیفیت است. در ساتبا آمادگی داریم در بحث مذاکرات خرید بین تولیدکنندگان الکتروموتورها و کولرسازان، نقش‌آفرینی کنیم.

معاون وزیر نیرو تأکید کرد: یکی از موضوعات مطرح در این حوزه، جلوگیری از ورود موتورهای غیراستاندارد یا اصطلاحا زیرپله‌ای است که این موضوع را با همکاری مشترک با نهادهای ذی‌ربط، به سرعت و با جدیت پیگیری می‌کنیم. تلاش‌های زیادی در این حوزه صورت گرفته است و برخی نهادهای دیگر نیز باید به این حوزه ورود کنند. 

وی خاطرنشان کرد: باید طرح‌های ویژه‌ای برای توسعه بازار این محصولات داشته باشیم. به عنوان مثال، ۲۰ میلیون کولر آبی با موتورهای قدیمی در کشور وجود دارند که اگر آنها با موتورهای فوق کم‌مصرف با راندمان بالا (BLDC) جایگزین شوند، منجر به کاهش ۵ هزار مگاواتی مصرف برق می‌شود. موضوعات دیگری مثل تأمین مالی لیزینگ یا انجام طرح‌های پایلوت را نیز برای تحریک تقاضا و تقویت این حوزه در دستور کار داریم. 

به نقل از روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، در این نشست، تعدادی از مدیران شرکت‌های تولیدکننده الکتروموتور و کولرسازان، به برخی از مسائل و مشکلات موجود از جمله بحث واردات بی‌رویه الکتروموتورها، وجود الکتروموتورهای غیراستاندارد یا اصطلاحا زیرپله‌ای، بحث مابه‌التفاوت قیمت موتورهای عادی و BLDC اشاره کردند که مسؤولین حاضر در این نشست، توضیحاتی را درخصوص مسائل مطرح‌شده ارائه کردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هدف اینوتکس شبکه سازی است
  • کارخانه سرمربی‌سازی پپ گواردیولای بزرگ!
  • شناسایی سرمایه‌گذار اولیه‌ برای کارخانه فولاد ازنا
  • ایجاد یک میلیون ظرفیت تولید موتورهای فوق کم‌مصرف با ارائه تسهیلات ۸۰۰ میلیاردی
  • ادامه حیات حوزه معدن در گرو فناوری و نوآوری
  • تعامل‌های با آژانس نباید متاثر از تهمت‌ها و پرونده سازی ها باشد
  • حضور همراه اول در نمایشگاه بین‌المللی اینوتکس ۲۰۲۴
  • حضور همراه اول در برگزاری نمایشگاه بین‌المللی اینوتکس 2024
  • رویکرد منطقی، احترام به حقوق ملت‌ها در استفاده صلح‌آمیز از فناوری هسته‌ای است
  • ایجاد ۳۲۰ فرصت شغلی با راه‌اندازی کارخانه فرآوری مس در خوسف